Uncategorized

Tervetuloa Hitaammin-filosofian blogiin!

Tervetuloa Hitaammin-filosofian blogiin!

Tämä hetki on itselleni merkityksellinen, koska olen haaveillut blogin kirjoittamisesta jo pitkään. Itseasiassa niin kauan kuin blogit ovat olleet olemassa. Aloitin blogien seuraamisen silloin kun ensimmäiset muoti- ja lifestyle -blogit nousivat pinnalle ja mietin aina että vau, tuollaista mäkin haluaisin joskus tehdä. No vuosia vierähti yksi jos toinenkin, mutta tässä sitä vihdoin ollaan. Mulla on oma blogi! 

Tämän blogin suuntaviivat tulevat varmasti muuttumaan monta kertaa matkan varrella, mutta ajatuksenani on kirjoitella hidastamisen teemoista hieman henkilökohtaisemmalla otteella. Postaustahdin pyrin pitämään 1 postaus /viikko.

Aloitetaan…

Haluan ensin kertoa, mitä hidastaminen ja hitaampi elämäntapa itselleni merkitsee. Se merkitsee ennenkaikkea perusasioiden äärelle palaamista, perus ihmisyyden äärelle palaamista. Puhun paljon palaamisesta. Jatkuvan kehityksen ja uuden luomisen sijasta meille kaikille tekee hyvää palata perusasioihin. Palaamisen lisäksi hidastaminen kuvastaa mulle vahvasti omannäköisen elämän elämistä. Rohkeasti omien valintojen tekemistä sen sijaan, että sokeasti täytetään ympäristön ja kulttuurin vaatimuksia. 

Mun suuri unelma on, että joku päivä saan herätä aamuisin ja katsoa ikkunasta viljapeltoa. Se on rehellisesti mun suurin yksittäinen unelma tällä hetkellä. Ympäristöllä ja tunnelmalla on mulle suuri vaikutus ja en malta odottaa sitä päivää, kun tuo unelma vihdoin on totta! 

Yksi tärkeä asia hidastamiseen liittyen on myös energiat. Energiat ovat itselleni kovin tärkeä asia ja energiakiviä myöten vahvasti läsnä ihan arkipäivissä. Elämä koostuu pohjimmiltaan energioista, vuorovaikutus on energiaa, jokaisella esineellä on oma energiansa, meistä ihmisistä puhumattakaan. Tällä blogitekstilläkin on oma energiansa. Ymmärtämällä syvemmin energiamaailmaa, on mahdollisuus alkaa hahmottaa tätä elämää ja omia mahdollisuuksiaan tässä elämässä hieman eri tavalla.

On jännittävää nähdä, minne tämä blogi minua vielä kuljettaa! Ainakin on selvää, että tämä on ensimmäinen askel kirjoittamisen maailmaan, josta olen alkanut haaveilla isomminkin. Kirjoittamisesta on tullut mulle intohimo ja tämä on nyt täysin uusi väylä päästä toteuttamaan tätä intohimoa.  

Tervetuloa siis mukaan, ihanaa kun ole täällä! 

Saatat myös pitää...